Gezonde versie van Kip Curry( lactose vrij )

29-01-2019

Klassiekers gezond maken of gezonder maken, hier probeer ik altijd aan te werken. Omdat de klassiekers nu eenmaal veel scoren bij kids maar ze meestal wel niet altijd top zijn qua gezondheid. 

Toen Uncle Bens mij vertelde over hun missie om terug samen met kinderen te gaan koken en daarvoor een campagne gaan voeren samen met Carrefour was ik helemaal in mijn nopjes. EINDELIJK een firma die inziet dat het samen koken en samen eten aan aandacht moet winnen. Geloof me, het loont echt. Wij doen dit al sinds kids heel klein zijn en ik pluk nu al de gezonde vruchten hiervan. Dus waarom niet doen? 


Het samen tafelen ook zo een hekel punt bij heel veel ouders, gsm - laptop aan tafel, tv die aanstaat en binnen het zicht of in de zetel eten. Het is niet altijd mogelijk om samen te eten, maar probeer zoveel als mogelijk er tijd voor te maken. Hier zit ik ook vaak alleen met de kinderen aan tafel maar ze zitten niet alleen. De gesprekken zijn op dit moment met mijn 2 kleuterkes nog hilarisch maar het is genieten voor hen en voor mij. 

En dan nu waar jullie naar op zoek zijn... het recept. 

Benodigdheden ( voor 4 personen) 

1 courgette, 250 ml rijstdrink , 2 kl curry poeder , peper en zout, champignons ( 1 bakje ) , 2 enkele kipfilets ( kan je zelf in kiezen ) , 2 zakjes Volwaardige rijst van Uncle Bens . 

Bereidingswijze 

Laat de kinderen helpen met de courgette te snijden, de champignons. Het stoven van de courgette doe je als ouder misschien beter zelf maar het bv kruiden met de curry doen de kids maar al te graag. 


Dus doen doen!  Nadat de courgette gestoofd is ( in een weinig olie) overgiet je deze met het currypoeder en laat je dit nog even meestoven, heerlijke geur in huis dus genieten. 

 Daarna doe je de courgette in een maatbeker en neem je dezelfde hoeveelheid courgette als rijstdrink. Mix je dit geheel en breng je nog op smaak met peper en zout. Indien het te vloeibaar is kan je het nog even inkoken. 

Voila de gezonde curry saus is klaar, makkelijk koken toch? 

In de pan van de courgette kan je nu even de champignons kort aanstoven, minder afwas en lukt perfect. Hebben ze ook direct een mooie pittige smaak van curry. 

Ondertussen kook je even de rijst ( Uncle Bens is de kampioen in Parboiled dus kooktijd is veel minder ook voor volwaardige rijst ). Wie zegt dat gezond koken heel veel tijd vraagt? 

In de pan van de courgette en champignons voeg je nu een klein beetje margarine en bak je mooi de kipfilet ( in reepjes ) aan. Let op kipfilet moet doorgaar zijn maar niet droog gebakken. 

Ondertussen warm je de saus met champignons even op op een rustig vuur , giet je de rijst af en volg je de trucjes van Uncle bens, zie foto's. 

Voila alles is klaar, gezond, snel en de kinderen zijn er gek op, zeker omdat ze hebben mogen helpen koken. 

Smakelijk, geniet van deze gezonde maaltijd en ... geniet van het samen tafelen met het gezin.