Gezondere île flottante met ananas

29-12-2019

Wij mij kent weet dat ik graag de gekende recepten aanpas - iets gezonder maak zonder te moeten inboeten aan smaak. Suiker mag ook wel eens maar dan misschien iets minder ... We zijn in Frankrijk en hier maakt men - is men heer en meester in île flottante dus ik ging de zoektocht aan. 

Ik heb hier op reis niet al mijn apparaten mee maar wel mijn Cookexpert van Magimix. Als ik eens goed keek in de enorme database van recepten op de app zag ik deze topper staan maar wel met de Creme anglaise, de gekende saus hierbij maar ook de aanslag op je maag en luchtige gevoel na de maaltijd. Dus ik wou iets fris vinden, iets verrassend maar passend ...

Al snel dacht ik aan een fruitsoort en zo begon het denken. 

Benodigdheden:

3 eiwitten - 30 g suiker - 5 cm ananas en 1 kl poedersuiker - chocoladelepel om het extra feestelijk te maken. 

Bereidingswijze: 

Klop de eiwitten tot schuim en wanneer je ziet dat het eiwit in punten komt voeg dan de suiker toe en klop nog even verder. 

Blend de ananas eerst op een laag tempo hierna op een krachtiger tempo met de poedersuiker en klaar is deze fruitsaus ( de suiker moet niet maar is wel om het gerecht uiterst kidsproof te maken, het is maar 1 keer feestdagen in het jaar he. Ik stoomde de quenelles in de Magimix en zo kan ik zeggen dat mijn hele bereiding klaar gemaakt is met deze topper. Na 4 minuten stomen waren ze klaar ( indien je geen stomer hebt laat je deze gaar koken in melk even ). 

Ik diende op  en serveerde er een lepel bij van chocolade, feestelijk genieten en enkele blaadjes munt zorgden voor de extra frisse toets in dit receptje - dit feestrecept die iets gezonder is dan de klassieke versie. 

Geniet ervan - geniet van de feestdagen en weet dat genieten moet...