Gezondere lasagne met vis en veel groenten

17-03-2019

Kinderen zijn fan van pasta, lasagne kan je altijd mee scoren en ook heel veel groenten in verstoppen. Nu kan je ook afwisselen van eiwitbron. Vegetarisch kan perfect of extra eiwitrijke groenten toevoegen, vlees gebakken, kipfilet in reepjes of misschien is vis ook wel geschikt. Hier maken wij vaak een variatie met vis en nu deel ik met jullie het receptje. 


Ingrediënten ( grote ovenschotel ) 

Volkoren lasagne bladen ( je kan ook kiezen als zoete aardappel of aubergine als tussenlaag maar kids nog altijd meer fan van pasta ) , 300 g zalm , 300 g witte vis ( ik kies altijd diepvriesvis voor het economische) , 2 grote stalen prei, 1/4 bloemkool , 150 g knolselder, 1 pastinaak , 1/2 broccoli, 1 courgette, 1/2 butternut, rijstdrink , peper - zout, curry , olijfolie, gemalen kaas

Bereidingswijze

Reinig en versnijd alle groenten, snij alle groenten in kleine stukjes. Stoom de bloemkoolroosjes, prei, knolselder voor 4 minuten. Snijd de butternut in schijven van 0.5 cm. Stoom de vis ( pocheren mag ook). 

Maak als witte saus de gekende courgette-saus ( aanstoven courgette in hete olie, afwerken met curry en daarna mixen met een gelijke hoeveelheid rijstdrink en breng op smaak met peper en zout) . 

Schik onderaan de schotel de gestoomde prei en  bloemkool en hierop leg je de stukjes zalm, schik hierop de lasagne bladen. Giet hierop een gedeelte van de courgette saus en leg hierop de plakken butternut. Schik hierboven terug lasagne bladen. Leg hierop de knolselder en pastinaak. Schik hierop de witte vis. Leg terug lasagne bladeren en overgiet terug met de courgette saus. Werk eventueel af met gemalen kaas. 

Zet deze schotel voor 40 min in de oven op 180°C, is de korst te hard leg dan op het laatste een beetje bakpapier of aluminiumfolie over het geheel. 

Geniet van deze rijkelijk gevulde vislasagne met het gezin.