Gezondere muffin met framboos en appel

26-08-2019

Naar school gaan , het komt er stilletjes weer aan voor de kinderen en ook voor ons als ouders komt het ritme terug. Als ouder wil je het beste voor de kinderen dus krijgen ze ook lekkere gezonde dingen mee. Deze muffins zijn ideaal om eens het 'ongezondere' koekje te vervangen of gewoon als vieruurtje na een dagje school als beloning. 

Ze zijn gezonder omdat ik als zoetmiddel deels werk met appelmoes, appelmoes kan je voor veel meer gebruiken dan de klassieker met worst. In de veganistische keuken vervang je een ei door appelmoes in een zoete bereiding.  De cake blijft wel energierijk maar op school en zeker in de eerste week mag er eens iets krachtiger zijn en er zitten toch 2 soorten fruit in dus voor een keer mag je hier echt van genieten. 

Benodigdheden: 

250 g bloem ( ik koos voor spelt ) , 3 eieren , 6 el appelmoes ( vers gemaakt blijft de beste ) , 100 g suiker, 250 g margarine , 1 kl bakpoeder, frambozen

Bereidingswijze: 

Klop de boter zacht met de suiker en voeg 1 voor 1 de eieren toe en daarna de appelmoes, meng tot een mooi geheel. Zeef daarna de bloem en het bakpoeder door het mengsel en giet of breng met 2 lepels het in de vormpjes. Leg daarna enkele frambozen in het deeg, wij kozen voor 3 frambozen per cakeje, zo heb je een beetje roze cake en de zoet zure smaak van de frambozen. 

Plaats in de oven voor 20 minuten op 180°C . 

Geniet na van deze cakejes, laat de kindjes genieten op school van deze cakejes en door het bewaren in een bewaardoosje kan je ze wel enkele dagen bewaren, als ze het zolang overleven. Want ze zijn heerlijk.