Green power gratin

10-01-2021

Heerlijke kost op een zondag, easy succes ovenschotel met aardappelen een vooral een topper om kinderen groenten te leren eten. Laten we zeggen heel veel groenten ( zichtbaar en onzichtbaar ) 6 groenten en aardappelen, heerlijke smaken en gewoon een huis vol geuren tegen je aan tafel gaat. Succes in een schotel. Wil je deze met vlees of vis maken? Een stukje kip of kalkoen is heerlijke hierbij of stukjes zalm in deze schotel scoren instant. 


Benodigdheden 

5 aardappelen, 1 stuk prei, 1 strookje witlof, 1/2 broccoli , 1/3 bloemkool, 1/2 courgette, 15 spruitjes , 1 pastinaak, 250 ml melk , p& z, 1 el groentebouillon 


Bereidingswijze 

Reinig en versnijd de groenten , de aardappelen snij je met een mandoline in gelijke schijfjes, alle groenten in kleinere stukken. 

Kook de aardappelen enkele 5 min en laat hierna afkoelen, in het water van de aardappelen kan je even kort de broccoli - spruitjes - bloemkool garen voor 5 minuten . Ondertussen stoof je de prei - courgette en witlof aan met 1 kl groentebouillon en 1/2 glaasje water.  Schep de bloemkool - spruitjes - broccoli uit het water en laat afkoelen. Kook ondertussen de pastinaak zacht. 

Giet de pastinaak af en blend samen met de melk en 1 kl groentebouillon tot een egaal mengsel. Verwarm even op het vuur en breng goed op smaak. 

Breng nu alles samen in de ovenschotel en gaar voor 40 min in een oven van 160°C. Ondertussen kan je het vlees of vis bakken of stomen en de keuken eens kort onder handen nemen. Deze maaltijd ga je aan tafel met een propere keuken, pure rust toch als mama. 

Je kan dit gerecht op voorhand maken, het afbakken is dan de avond zelf. Invriezen is ook perfect mogelijk, de schotel bak je dan wel al eerst de halve tijd in de oven zo is het perfect na het ontdooien. 

Genieten van heerlijke groene en witte groenten in een schotel met aardappelen, dit is comfortfood, dit is genieten .