Green power schotel

19-07-2020

Die zondagen dat je snel iets gezonders wil koken, die zondag dat je enkel maar groene groenten bijna in huis hebt. Die zondag dat je green power wil hebben. Dan maak je dit gerecht, of op een andere dag van de week mag ook ze. 

Benodigdheden:  ( voor 4 personen)

penne pasta , 100 g diepvriesspinazie, 100 g erwtjes, 2 stuk prei ( wit en stuk groen ), 1 broccoli, groentenbouillon, melk, bloem - boter ( bechamelsaus ), peper - zout - curry 

Bereidingswijze:

Kook de pasta gaar, ondertussen versnijd je de prei in ringen en verdeel je de broccoli in roosjes. Stoom deze gaar, koken kan natuurlijk ook. 

Maak daarna de klassieke bechamelsaus, maar gebruik als vloeistof de helft melk en de andere helft kookvocht van de pasta. Breng deze saus goed op smaak met 1 kl groentenbouillon, peper, zout en curry. Meng de pasta met de prei en broccoli goed in een ovenschotel. 

Meng ondertussen de witte saus met de erwten en spinazie en meng tot deze opgelost zijn in het geheel. ( spinazie geen blok meer ). 

Verwarm daarna nog een 20 min op 180 in de oven of op een gematigd vuurtje. 

Dien op en geniet van al dat groen en een beetje geraspte parmezaan hierbij is heerlijk. 

Deze schotel kan je tot 3 dagen afgesloten bewaren in de koelkas en ook invriezen.