Grind & Brew van Philips

02-11-2018

Wat is de start van een dag zonder een kopje koffie, sinds ik kinderen heb is dit inderdaad mijn eerste nood in de morgen. Of toch als het mogelijk is. Nu kan je een koffiefan niet meer blij maken dan met een koffiezet die ik mag testen. 

Waarom is de Grind & Brew uniek 

De Philips grind & brew zegt het bijna zelf in de naam, hij maalt zelf de bonen en maakt hierna een heerlijke koffie. Wat is hier nu uniek in , het is niet per kopje koffie dat deze werkt maar je kan direct een kannetje koffie maken. Heb je toevallig geen koffiebonen meer in huis dan kan je ook dit koffiezetapparaat gebruiken met gemalen koffie. Klinkt toch heel goed in de oren.... 

De timer is heel handig als je wil wakker worden met de geur van koffie maar ook het kunnen instellen van de intensiteit ben ik heel blij mee. Niet ieder moment mag je koffie sterk zijn, bij verse bonen heb je heel snel een heel intense smaak dus dit kan ik vanaf nu regelen met deze koffiezet. 

De looks 

Ik ben de persoon die toestellen niet zichtbaar in de keuken wil, tenzij inbouw. Ik hou van lege ruimtes in de keuken. Maar dit toestel maakt door zijn mooie looks wel kans om te mogen blijven staan. Hoe mooi  kan een koffiezet zijn?  De indeling van waar bonen of gemalen koffie moet is ook heel stevig - proper en duidelijk. Kortom aan het punt design hebben ze heel veel aandacht besteed, hier zal menige huismoeder blij om zijn. 

Het uitpakken was een feest voor dochterlief en ikzelf. Zij dol op doosjes en ik op koffie. 

De test 

Na het lezen van het boekje, ja ik ben iemand die dit leest. Ging ik over tot actie want ik kon een koffie wel gebruiken deze middag. 

Het is na het lezen van het boekje echt wel heel makkelijk om je koffie te maken, bonen ingieten, instellen van de fijnheid van het malen - ingieten water ( en instellen hoeveel kopjes) en ook de intensiteit kan je bepalen van je koffie. Het lijkt misschien veel maar als je altijd zelfde wilt is dit maar 1 keer werk. 

Hierna kon ik zoals een kindje zo blij voor het eerst op start duwen en dan komt het zalige lawaai van koffie malen, 1 minuut later het lawaai zoals je kent van een klassieke koffiezet en daar komt de koffie, de geur vult het huis en na enkele minuten is je heerlijke koffie klaar.

 Het was genieten van de geur in huis en de smaak van het kopje koffie .... 

Met de timer zal dit toestel handig zijn om in de morgen,  in een huis met een heerlijke geur van koffie te komen  en weet je met dit design mag hij echt wel in onze keuken blijven staan. 


Kijk zeker eens op de site van Philips voor meer info, tips en de verkoopsinfo van deze Grind & brew. 

https://www.philips.be/shop/huishoudelijke-artikelen/koffie/grind-brew-koffiezetapparaat/p/HD7768_70