Groenteschotel

06-01-2019

Wij proberen 2 keer per week vegetarisch  te eten met ons gezin. Het is soms zoeken naar leuke vernieuwende gerechten die scoren bij ons gezin. Ik wil niet vervallen in de alternatieven van burgers in de winkel. Ik probeer toch origineel uit de hoek te komen.; Dit recept is na enige verfijning toch wel klaar om met jullie te delen. Het bevat geen specifieke eiwitbron omdat wij deze dag nog eiwitbron aten. Wil je hier toch iets aan toevoegen van eiwit kan je perfect gebakken quorn aan toevoegen of seitan. 

Benodigdheden:

8 kerstomaatjes, 2 grote tomaten, 1 rode paprika , 1 gele paprika, 1 prei, 3 takken selder ( zonder de blaadjes), volkorenlasagnebladeren, 1 aubergine, 100 g witte kool, 1/3 bloemkool, 200 ml soyadrink ( ongezoet ) of rijstdrink, peper, zout, curry of extra kruiden 


Bereidingswijze: 

Schik de kleine tomaatjes die je halveert (  voor de kerstomaatjes ) en in kleine stukjes snijd ( gewone tomaten) onderaan in de schotel, schik hierop kort gestoofde paprika. De tomaten mogen ook kort mee stoven, kerstomaatjes hou je makkelijke apart. Schik hierna de lasagnebladeren ( moet je niet voorkoken ). Ondertussen stoof je de prei en de selder samen en breng je goed op smaak. Schik deze op de volkorenlasagneblaadjes. Schik daarna de gegrilde aubergine op de prei en selder. 

Voor de saus als afwerking ( en ook het korstje ) bovenaan, stoom of kook je de bloemkool en witte kool gedurende enkele minuten tot ze zacht zijn. Stomen 4 minuten op hoge druk en koken 6-8 minuten ongeveer. Breng ze daarna in een maatbeker en werk met dezelfde hoeveelheid vloeistof ( soya- of rijstdrink ) als groenten. Mix dit tot een gladde massa en kook indien dit te dun is nog even in. Breng hierna op smaak ( dit mag echt goed stevig van smaak zijn, curry is hiervoor ideaal ). 

Schik daarna de saus op de aubergine en zet dit geheel gedurende 40 minuten in een oven van 160- 180 graden. De laatste 5 minuten kan je de oven op Grill zetten zo krijg je het heerlijke korstje bovenaan die het gerecht nog beter maakt dan het al is. 

Geniet van dit vegetarische - veganistische gerecht!