Halloween pompoenkoekjes met Elvea

27-10-2020

Krokante pompoen, hoe meer Halloween kunnen we gaan met een hapje. Niks om bang om te zijn alleen maar lekkere groente met een heerlijke korstje. We dippen het krokante koekje in heerlijke pure Pomo e legumi en genieten van het zoete van de pompoen met de heerlijke tomaat. 

Maar hoe krijgt een pompoen nu een korstje? 

Benodigdheden: ( voor 10 hapjes ) 

5 dunne sneden butternut ( zo dat het niet zo hard duwen is met het vormpje, ongeveer 0,5 cm  ) , bloem , 2 eitjes, paneermeel, peper en zout, 1 potje pomo e legumi, olijfolie die tegen verhitting kan. 

Bereidingswijze : 

Duw de vormpjes uit ( wij kozen voor pompoen vormpjes om in het thema te blijven ) , dep deze even droog. Wentel ze in de bloem , daarna in het losgeklopte eitje en hierna in het paneermeel ( met water peper en zout ). 

Zorg dat alles zo goed als mogelijk gepaneerd is. Prik nu over de oppervlakte van de pompoen kleine gaatjes ( zo bakken ze straks veel beter ) 

Verhit de olie en bak de pompoenen tot een mooi bruin korstje. Draai om zodat beide kanten een mooi kleurtje krijgen. Laat ze na het bakken even op een keukenpapiertje rusten zodat het overtollige vet kan weggenomen worden. Dien lauw - warm op met de heerlijke pomo e legumi. 


Niemand die zal kunnen bedenken dat pompoen zo lekker is in een korstje...