Hapje van mossel

01-01-2019

Feest vieren is ook gelijk aan hapjes eten. Wij doen dit zoals ieder gezin heel graag. Ik probeer altijd een gezonde variatie  te maken tussen gezond en ongezond. Meestal wint gezond het wel op dit moment, dus missie aperitieven gezonder maken is geslaagd. 

Voor dit hapje heb je wel even werk, maar het loont echt. Het is nog niet 100% gezond maar wel te lekker om niet met jullie te delen.

Benodigdheden: 

30 stuk mosselen, 1 ui, 4 teentjes look , 1/4 rode paprika, 1 tak selder, 80 ml soyaroom, 1 el margarine, peper, zout en curry . 

Bereidingswijze:

Eerst stoof ik de mosselen, daarna haal ik deze los uit het schelpje en schik ik ze in een ovenschotel. Ondertussen mix ik paprika, ui, look, selder heel heel fijn en breng ik op smaak met rode curry, soyaroom, lepel margarine, peper en zout en curry. Dit mengsel schik ik op de mosselen en deze gaan voor 10 min in de oven of voor 5 min in de airfryer. 

Daarna geniet je zo van de geur in huis en de smaak van het hapje. Het schaaltje is altijd sneller leeg dan je denkt en de kinderen smullen en slurpen van dit hapje. Missie geslaagd, zeker en vast.