Hapje van Vege Sea Salad met pompelmoes

25-03-2020

Iets meer tijd, meer in huis maar vooral ook meer tijd om te koken - genieten van de kleine dingen. Genieten van elkaar en gewoon van lekker gezond eten. Iedereen geniet nu nog meer van de momenten samen en beseft hoe kostbaar ze zijn en we ze echt moeten koesteren.Dus maken we eens extra tijd om iets te koken met en voor ons gezin. Eens gezond te koken en daarna samen ervan te genieten zonder even op ons uurwerk te moeten kijken. In een wereld waar gezondheid meer en meer aandacht krijgt en ook duurzaamheid zijn waardevolle plaats krijgt moeten we hieraan denken. Deze salade is een voorbeeld van hoe het lekker gezond duurzaam kan zijn. 

Ik proef nieuwe dingen altijd eerst puur, omdat ik de echte smaak wil leren kennen. Een salade op basis van oesterzwammen leek me speciaal en zeker omdat het de naam Sea Salad kreeg maar geloof me deze smaak is zo lekker verrassend en zo zalig van textuur dat je het bijna puur zou blijven eten. Maar de nood aan een hapje voor bij ons aperitief was groot dus ik ging aan de slag. Oesterzwammen hebben vaak ten onrechte een negatieve naam van saai en taai maar deze salade bewijst dat deze smaakvol zijn en hun rijkdom aan goede stoffen ( vezels en mineralen ). Ze benaderen de textuur van vlees dus ideaal om het smaakgevoel in de mond te evenaren. 

Benodigdheden 

broodjes of kleine pistolets, pompelmoes, baby spinazie, groene appel, sea salad, bieslook, peper 

Bereidingswijze 

Gril de broodjes even kort in de broodrooster , schil - versnijd je pompelmoes peller à vif zo heb je geen bitteren velletjes en enkel het vruchtvlees, was de spinazie. Je kan het broodje gaan beleggen met al het lekkers , werk af met bieslook - peper en dien op . 


Geniet van deze lekkere duurzame gezonde keuze , ook ideaal voor in de lunchbox. 

Meer info over deze vege spread kan je vinden via deze link

https://www.bonrill.be/bonrill-2020/

Deze topper ook eens gebruiken in jullie keuken? Of op slag zin om een picknick in eigen tuin te organiseren. Deze is sinds deze week te koop bij Colruyt en of ik deze nog ga kopen? Ja, heerlijk gewoon! 

Ook in deze dagen waar ondernemen niet makkelijk is doet deze West - Vlaamse onderneming het toch maar om een nieuw product op de markt te brengen vol duurzame ingrediënten en een milieuvriendelijke verpakking. 


Samenwerking met Bonrill maar uit het hart echt een topproduct.