Hartige wafel met zalm en ei
In het weekend is er iets meer tijd, iets meer tijd om te genieten - koken en kan het ontbijt ook vaak eerder een brunch lijken. Dit gerecht is echt een topper, een eenvoudige heerlijke topper waar iedereen in het gezin fan van is en het leuke is, je kan de avond voordien al je beslag maken, dus top toch? Een ochtend met weinig zorgen en heel veel smaak.

Benodigdheden
5 aardappelen, 1 eidooier, 20 g bloem, fijne kruiden, zongedroogde tomaat, peper en zout , gerookte zalm, ei, beetje boter, salade
Bereidingswijze
Je kookt de aardappelen goed zacht en giet af, droog hen daarna even op het vuur en meng met de bloem en de eidooier, pureer deze tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse kruiden en zongedroogde tomaat klein en meng onder het geheel. Verwarm ondertussen je wafelijzer op een hoog vuurtje. Bak ondertussen je spiegeleitje, ik koos hier voor te bakken in een vormpje omdat ik wou blijven in het thema hartjes.

Serveer alles warm met een beetje salade en gerookte zalm en geniet van deze hartige heerlijke gezonde wafel.
