Hartige wafel met zalm en feta

26-12-2020

Bij de feestelijke avonden in de bubbel horen ook de rustige ochtenden met een brunch. Of toch wat mogelijk is met kids in huis. Nu zijn wafels altijd een succes, voor kids - bezoek gewoon voor iedereen. Hartige wafels zijn vaak een uitdaging maar deze zijn gewoon het ultieme recept tot succes. 

Benodigdheden  ( voor 4 grote wafels ) 

8 stukjes ( ruit ) bladerdeeg, 200 g gerookte zalm , 50 g cottage cheese, verse kruiden ( ik koos voor dille en peterselie) 

voor de dip : 1 blokje feta, 3 el olijfolie , 1/2 groene appel, peper en zout

Beredingswijze 

Beleg de helft van de bladerdeegbodems met de cottage cheese - zalm en fijngesnipperde kruiden. Leg boven elke bodem terug een bladerdeegbodem en duw voorzichtig aan. 

Bak de wafels in het wafelijzer en maak ondertussen de dip. Doe alle ingrediënten in de blender en breng goed op smaak, zeste van limoen scoort ook heel goed in deze dip .

Dien de wafels warm op en geniet , van deze topper bij de brunch - lunch of aperitief . Ook koud gaan deze super mee in de boterhamdoos 

Voor deze wafel koos ik voor het wafelijzer van Domo, mooie ronde dikkere wafels vanaf nu met dit ijzer. Hoe handig is dit ... Voor meer informatie : 

  https://www.domo-elektro.be/nl/keuken/croque-wafel-grill/roterend-wafelijzer-0