Havermout muffin appel - kaneel

27-08-2019

Gebakjes zijn altijd een succes bij de kids, gezondere gebakjes hebben altijd nog meer succes bij de mama's. Dus een recept van een heerlijke gezondere muffin met appel en kaneel is meer dan welkom bij de start van het nieuwe schooljaar. 

Benodigdheden: 

125 gram havermout  , 125 milliliter plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk maar mag ook gewone volle melk zijn, 1 eieren, 3 lepels appelmoes ( mag ook 1 extra ei zijn )  2 bananen , 1 theelepels kaneel, 2 theelepels bakpoeder, 1 appel 

Bereidingswijze :

Voeg alle ingrediënten bij elkaar ( tenzij appel , de appelmoes mag er wel bij) en mix heel kort in de blender, zo krijg je een fijner geheel . Schep daarna met 2 lepels in ieder muffinvormpje en streek er stukjes appel in, daarna  bak je  de muffins gedurende maximum 30 minuten  in een oven van 160° Celsius. 

Geniet van een heerlijke muffin zonder toegevoegde suiker, de zoete smaak komt van de appel en banaan.