Pudding met een koekje en Havermout zonder suiker maar super lekker met Imperial

03-04-2019

Als ik jullie zou vragen aan wat denk je bij het een vieruurtje vanuit je kindertijd. Dan hoor ik zeker: een appel - een boterham met banaan maar zeker ook verse pudding met een koekje. 


Pudding is en blijft #nostalgie , uren kan je praten over het beste kommetje pudding dat je at of in welke situatie deze pudding nog beter was. Pure nostalgie en nog beter met een koekje bij of wat dan ook als extra. Want ook hier heeft ieder gezin zijn voorkeur. 

Bij ons staat het ook op het menu 

Hier staat een puddingetje ook vaak op het menu van een vieruurtje. Want zoals velen niet weten bevat het puddingpoeder zelf geen suiker. Ik voeg bij het maken van de pudding geen suiker meer toe, toch heb je een heerlijke vanillesmaak in je pudding en het koekje geeft wel het extra beetje zoet. 

Maar bij ons is puddingpoeder meer dan voor pudding alleen. 


Ontbijten met havermout klinkt heel gezond maar kinderen eten graag zoet. Ook het ontbijt mag voor hen meer dan suiker bevatten. Nu kan je met dit simpele trucje hen misleiden en ze zullen fan zijn van deze variant van de klassieke havermout en eerlijk het is ook super lekker. 

Benodigdheden: 

200 ml melk of plantaardig alternatief, 2 el havermout, 1 el puddingpoeder van Imperial. 

Bereidingswijze: 

Spoel de steelpan om ( zo voorkom je het aanbranden van de melk), giet hierna de melk ( hou een klein beetje over ) en de havermout en breng aan de kook. Roer regelmatig om op een matig vuur. Breek ondertussen het puddingpoeder samen met het restje melk met een vork. Als de havermout zacht is ( proeven is de truc ) voeg je van het vuur het mengsel van melk en puddingpoeder bij de havermoutmassa. Roer goed om en zet nog even kort op het vuur. Geniet van deze heerlijke vanillegeur in huis. 

Verdeel over de kommetjes en je kan genieten van een heerlijk gezond ontbijtje waar ook de kinderen dol op zijn!