Heerlijke eenvoudige soep

31-10-2018

Soep en ons gezin zijn 1 begrip. Iedere dag eten wij bijna verse soep. Zomer winter, week en weekend. Het is een basis van ons eetpatroon. 

Nu krijg ik heel veel de vraag hoe ik mijn soep maak, meestal is het heel eenvoudig en kijk ik wat ik in huis heb om soep mee te maken. Maar dit recept blijft wel een topper en wil ik heel graag met jullie delen. Het is zo eenvoudig - weinig nodig en super smaak. 

Wat heb je nodig? 1 courgette, 1 ui, 2 kleine zoete aardappelen ( of 1 grote) , kippenbouillon of bouillonblokje. 

Ik stoof de groenten allemaal even kort aan, zo krijg je een extra smaak. Je kan deze soep ook onmiddellijk opzetten in warm water en zo het gebruik van vet beperken. Maar in mijn ogen is vet helemaal niet fout als je de juiste kiest. 

Ik blus na het aanstoven met kippenbouillon en 1 l water. De kippenbouillon maak ik eens in de zoveel tijd, is handig om in kleine porties in de diepvries te hebben. Maar je kan dit ook perfect vervangen door bouillonblokje. 

Daarna laat ik de soep koken en doorkoken tot alles zacht is, zoete aardappel heeft wel enige tijd nodig. Daarna mix ik dit en breng ik nog verder op smaak. Deze soep heeft een gebonden structuur door de zoete aardappel. Zoete aardappel is een groente maar heeft de eigenschappen van een aardappel. Het bevat wel meer koolhydraten per 100 g dan aardappelen maar wel de goede koolhydraten die lang uitwerken en geen hoge pieken veroorzaken. Het is een vervanging van een aardappel in de soep maar het heeft terwijl de soep ook een heerlijke licht zoete smaak. 

Geloof me dit recept zal een blijver zijn in het gezin, eenvoudig, de kinderen maken hem bijna helemaal zelf hier en iedereen is er dol op. 

Succes en geniet van je portie soep!