Heerlijke schotel met tongrolletjes en groenten

24-01-2021

Vis eten, ieder gezin heeft hier een andere invulling aan.  Koud, warm, in de lunchbox of gewoon doorheen de maaltijden. Hier bij ons is vis altijd een welkom iets aan tafel. De kinderen eten het op heel veel wijzen maar misschien ook omdat wij het heel graag eten en ook veel mee aan de slag gaan. Vis is meer dan alleen met een korstje .

Een ovenschotel is dankbaar om vis in te verwerken, groenten en misschien wel ook fruit krijgen zo snel een plaatsje in het geheel en dit smaakt. Kinderen zijn dol op combinaties als dit en dit werkt ook echt wel voor iedereen. 

Benodigdheden ( voor 4 personen) 

16 tongrolletjes ( ik koop deze diepvries bewust van Msc logo )  , 2 stuk prei, 1/2 courgette, 1/2 broccoli, 1 /2 knolselder, 1 /2 ui, 1 rode appel , 200 ml melk, peper en zout, 1 kl curry, 1 kl groentebouillon , eventueel garnalen als afwerking en extra 

Bereidingswijze 

Reinig en versnijd de groenten in kleine stukjes. Stoof de ui, courgette, broccoli, prei gaar in een weinig vocht. 

Pocheer de vis enkele minuutjes in net niet kokend water. Ondertussen kook je de knolselder zacht. Haal de vis uit het water en schik in een vuurvaste ovenschotel overgiet met de gestoofde groenten en meng voorzichtig. Schik nu de stukjes appel onder het mengsel . 

Daarna giet je de knolselder af en blend je deze met de melk, peper en zout - curry poeder en groentebouillon. Blend tot een mooi fijn geheel en overgiet hiermee de ovenschotel. Plaats in een oven voor 30 min op 180°C. 

Werk de schotel af met nog wat stukjes appel of garnalen en dien op met aardappelpuree of een gekookte aardappel. 

Het zal stil zijn aan de tafel, geloof me. 

Ik kies altijd mijn vis zo dat het het Msc label draagt, zo ben ik zeker dat de vis op een duurzame manier gevangen is met respect voor de natuur. Het draagt bij aan de populatie van het dier en is een onafhankelijk label die  de oorsprong van de vis garandeert voor u als consument. 

Heel snel komen er nog lekkere gerechten online uit onderstaande kookboek, zeker eens de moeite om te kijken en wie ziet de Belgische chef staan? 

https://www.msc.org/docs/default-source/nl-files/msc-het-blauwe-kookboek.pdf