Heerlijke wafels met Campina

20-10-2020

Op een grijze dag, een echte herfstdag of een vrij moment samen met de kids ga ik aan de slag met de kids in de keuken. Zoete dingen staan altijd op het lijstje bovenaan bij hen en hey dit kan ook he, dit mag ook als tussendoortje en moet je je niet schuldig om voelen. Let op deze wafels zijn zo zo lekker dat je er meer dan eens zal maken. Maar de unieke tijd samen met de kids die nemen ze je niet af als je deze staat te bakken. 

Benodigdheden ( voor zeker 12 wafel )

250 g boter, 200 g suikers , 4 eieren, 150 ml melk van Campina  , 400 g zelfrijzende bloem, 1 el puddingpoeder of je kan ook kiezen voor merg uit 1 vanillestokje, snuifje zout

Voor het sausje : 200 g fondant chocolade, 1 dl melk van Campina , 1 dl volle room van Campina , 50 g fijne suiker

1 banaan als afwerking

Bereidingswijze

sausje : 

Laat de chocolade au bain marie smelten, breng de melk samen met de room en suiker aan de kook. Giet nu onder voortdurend roeren de gesmolten chocolade erbij en meng mooi verder. Het sausje kan nu afkoelen en kan je zelf bewaren. 

Wafels:

Roer de boter zacht met de suiker , voeg hierna de eieren toe. Voeg de bloem beetje per beetje toe ( zeven is het beste om zo geen kleine stukjes te hebben ) en meng tot je een mooi beslag krijgt. Meng hierna de melk en vanille bij. ( indien je kiest voor puddingpoeder meng dit dan samen met de bloem erbij. 

Je kan het beslag nu even laten rusten in de koelkast terwijl je de keuken even een touch up geeft en het wafelijzer laat heet worden. je kan dit invetten met boter of olie maar ik gebruik altijd die spray. Bak nu je wafels tot ze mooi licht bruin van kleur zijn. 

Afwerken met stukjes fruit, ik koos voor banaan en bespreken met chocoladesaus. 

Genieten mag en moet kunnen, maar geniet dan ook Ten volle.