Herfst pasta gerecht met tofu

09-10-2019

Wie denkt aan de herfst, denkt aan heerlijke gerechten, zalige geuren en super smaken... Dit gerecht omvat ze allemaal en is nog eens vegetarisch ook. Zo kan je je voornemen om minder vlees te eten makkelijk waar maken zonder te moeten inboeten in smaak. 

Benodigdheden: ( 4 personen) 

1 pakje tofu  reepjes, verschillende soorten champignons , 150 g spinazie, volkoren penne voor 4 personen , 2 teentjes look,  150 ml sojaroom, eventueel parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Kook de penne gaar. Stoof ondertussen de spinazie en look, voeg hierna de champignons toe en laat even kort stoven. Meng hierbij de sojaroom en laat even inkoken, breng op smaak met peper en zout. Giet de penne af en meng onder het geheel en voeg als laatste de tofu reepjes toe. Je kan het nog afwerken met parmezaanse kaas  en extra peper. Dien warm op en geniet van de heerlijke smaken van de herfst. 

Ik koos voor de tofu reepjes van Sofine omdat deze echt wel veel karakter geven aan dit gerecht zonder te moeten inboeten op de smaak.