Herfst salade met kefir curry sausje

24-09-2020

We kunnen het niet meer ontkennen maar de herfst komt meer en meer in ons land, De heerlijke stoofpotjes staan terug op het menu maar ook de bijgerechten komen terug iets meer winters - hartiger dan in de zomer.  Deze salade scoor je echt wel mee omdat het net een verrassende combinatie is, een leuke mix van smaken en het verrassende van de kefir in het sausje. 

Benodigdheden ( salade voor 4 personen) 

2 stronken witlof, 1 zoete rode appel ( type jonagold ) , sap van 1/2 sinaasappel  ,1 kl curry , 1/2 sjalot, 1 potje kefir , peper - zout 

Bereidingswijze

Reinig en versnijd alle groenten en meng onder elkaar ( let op doe dit niet teveel op voorhand want appel en witlof hebben de neiging om te verkleuren , je kan wel beetje sinaasappelsap hier al over doen) 

Maak het sausje door de kefir samen met het sinaasappelsap te mengen, meng hieronder de curry en meng goed samen. Breng indien nodig extra op smaak met peper en zout. 

Verdeel het sausje voor 1/2 over de salade en meng het geheel goed, zodat de saus overal een beetje is. Dien de rest van de saus op zo kan iemand die het wil er nog extra bijnemen ( want men ook zal doen :) ) 

Ik serveer dit bij allerlei soorten maaltijden, stoofvlees en stoofpotjes zijn heel dankbaar als je deze salade erbij serveert door det typische smaken gaat dit heel goed. 

Smakelijk en heel veel succes met dit gerecht. 

Ik koos voor kefir van Campina omdat Kefir zo rijk is goede extra's. Als je kefir vertaalt krijg je : je goed voelen. Het zorgt ervoor dat je darmen zich terug goed gaan voelen en ook voeden. Het is dus een niet alleen een heel lekker sausje maar ook nog eens een gezond sausje. Geloof me eens je deze variant van sausjes kent zul je deze heel veel maken, geloof me maar. Meer info over kefir kan je vinden via deze link. 

https://www.campina.be/producten/kefir