Herfstsalade met Quinoa

09-11-2018

De dagen worden korter, het is steeds kouder dus de keuken past zich ook aan. Ik kook terug meer warme gerechten en de typische herfstingrediënten verschijnen terug in de keuken. Deze salade is in mijn ogen echt herfst - gezelligheid en pure smaken samen. 

Ingrediënten: ( voor 2 personen) 

  •  Quinoa ( ik gebruik altijd Lola Quinoa,bekijk zeker eens hun link onderaan dit recept , ze zijn TOP en te koop in België)
  • 100 g gerookte eendeborst
  •  2 peren 
  • handvol noten
  • 1 stukje van 100 g blauwe schimmelkaas ( dit kan je weglaten als je hier geen fan van bent , maar in dit gerecht komt dit helemaal niet scherp over)
  • 100 g jonge spinazie
  • sesamolie 
  • 1 kl balsamicocrème
  • 1 el kweeperengelei

Bereiding

Kook de quinoa zoals op de verpakking is aangegeven.  Schil ondertussen de peer en verdeel in partjes, schik deze in een vuurvaste schotel en doe hierover de fijngehakte nootjes, sesamolie, balsamicocrème en plaats dit voor 15 min in een oven van 180°C. 

Schik ondertussen op een bord de gewassen jonge spinazie, de eendenborst en de kaas. Maak als dressing een samenstelling van kweeperengelei met 1 el sesamolie. Haal de peer uit de oven en schik deze samen met de nootjes over de salade, overgiet met een beetje dressing en je kan genieten van een heerlijke salade. 

Kijk zeker eens op de site van Lola Quinoa, ze zijn top in hun product.  Duurzame eerlijke quinoa . https://www.lolaquinoa.nl/onze-quinoa/