Homemade gezonde limonade

18-05-2020

Wanneer het iets warmer komt buiten hebben we ook sneller dorst. Of zeg ik beter nog meer dorst. Want drinken moet we altijd doen. Nu zie ik heel vaak kinderen die een hele dag door suikervrije dranken krijgen of dranken dat de ouders van denken dat ze gezond zijn. Maar wat is nu net gezond? 

Daarom maak ik altijd graag mijn kan met water - smaakwater. Weet ik perfect wat erin zit, pas ik het aan aan wat ik wil en leren de kinderen gewoon veel verschillende smaken van drank kennen.


Benodigdheden:

1, 5 l water ( ik kies vaak licht bruis water ) , 6 takken munt ( kies bio of uit eigen tuin ), 3 cm gember of 1 el gembersap , 1 groene appel ,eventueel  1 el siroop van vlierbloesem of 1 dl vlierbloesem homemade thee 

Bereidingswijze:

Was de munt even heel kort, kneus een beetje de blaadjes zo geven ze meer smaak af aan het geheel. Maak het gembersap ( centrifuge ) of meet deze af uit een flesje. 

Steek de blaadjes munt in de kan, giet hierover het gembersap - siroop van vlierbloesem en meng even ( wat draaien met de kan ) en giet hierover het ( spuit)water. Ik doe altijd partjes groene appel in , mega van kleur maar geven ook een frisse smaak af in het water. Geloof me zeker eens proberen. 

Je kan de vlierbloesem toevoegen . Als je graag iets van zoet hebt. De siroop van vlierbloesem zorgen voor de zoete toets ( zit er wel suiker in maar op deze grote kan is dit heel wat minder gehalte per glas, je kan ook kiezen om deze achter weg te laten. ) Ik maak trouwens thee met vlierbloesem, zo easy . ( de bloemetjes na kort wassen laten trekken in water van 80 °C en de smaak is heerlijk - gezond en kenmerkend voor vlierbloesem. )

Je kan dit geheel nog pimpen met ijsblokjes en hierna? Hierna zet je de kan met de mooiste glaasjes op een zichtbare plaats en wacht je af.. en je zal zien de kan zal zo snel leeg zijn als je hen niet verplicht om het te drinken.

Kinderen zijn dol op smaken zoals gember en munt, maar het mag niet te straf zijn. Een toets van en ze zijn er fan van. Het is een drankje met misschien niet zoveel smaak maar het maakt het water drinken alvast veel leuker voor hen