Homemade vegetarische kidsproof burger 

27-02-2020

Vegetarisch eten, doen wij vaak. Wij mogen eigenlijk de naam flexitariër dragen denk ik. Enkele dag per week kiezen wij bewust voor geen vlees op het menu, dit lukt veel beter dan je zou denken. 

Nu bestaan er in de winkels heel veel bereide vegetarische producten , vaak bevatten deze meer vet of suikers zelf en zijn ze niet zo gezond als ze lijken. Wij proberen vanuit en vegetarisch beginproduct ( tofu , seitan ) eerder te werken of we maken volledig iets zelf. Dit recept is gewoon kidsproof, het is zachte smaak door de zoete aardappel, korstje geeft voor de kids altijd een succes en eerlijk de smaak is heerlijk. Door gebruik van het ei is het vegetarisch en niet veganistisch. Maar ook hier kan je bijvoorbeeld dan kiezen om het ei te vervangen door zijden tofu indien je vegan wil. 

Benodigdheden : 

1 grote zoete aardappel, 3 el volkoren couscous , 1 ei, 4 el kikkererwtenmeel ( mag ook gewone bloem maar wij kiezen voor kikkererwtenmeel deze keer), peper en zout, erwtjes , 1 kl groentebouillon, olie om in te bakken ( die hitte bestendig is ) 

Bereidingswijze: 

Gaar de couscous met groentebouillon, Kook de zoete aardappel gaar, plet en meng met de gewelde couscous, ei en kikkererwtenmeel. Breng op smaak met peper en zout en voeg de erwtjes toe. Indien het beslag nog teveel kleeft kan je extra bloem toevoegen tot het beter is om vorm te geven. 

Maak leuke vormen en bak deze in hete olie in de pan. Wij kozen voor rijstolie vandaag. Bak hen goed, draai pas als de burger zelf loskomt van de bodem. 

Mama die burgers zijn beter dan ooit, zo lekker en we hebben ze zelf gemaakt he.