Huisgemaakte Ice-Tea

18-06-2018

Wil je ook eens gezonde ice-tea drinken, gedaan met de gesuikerde ice-tea ? 

Dan is dit misschien de oplossing voor de zomer die er aankomt. 

Welke thee is er geschikt? Niet iedere thee is geschikt, ik kies altijd voor infusie in plaats van thee. Het staat telkens op de verpakking als dit geschikt is om ice-tea te maken en volg deze raad ook, niemand wil bittere drank en zo zal je anderen zeker niet kunnen overtuigen van je gezonde drankjes. 

Hoe maak je het precies: kies voor een goed afsluitbare fles ( zie foto ) en doe hierin 1 kl infusie naar keuze. Giet over dit mengsel water van 80°C en sluit onmiddellijk af, zet deze op een koele plaats en laat dit afkoelen. 

Let op dit mengsel heeft heel wat tijd nodig om af te koelen dus de dag vooraf maken of in de ochtend vroeg is echt geen overbodige luxe. 

Nu denk je zeker en nu.... hoe kan je dit drinken, eerst zeven? De magie zit in het openen van de fles, het moment dat je de fles opent dan zal je alle stukjes in de fles zien dansen naar beneden en zakken naar de bodem. Uitschenken kan je met enige voorzichtigheid perfect zonder dat er 1 stukje in je glas zit. Zit er wel een stukje fruit of kruiden in je glas is dit geen grote paniek denk ik. 

Het is vooral zoeken naar de juiste smaak voor jezelf, de ene zoekt meer citrus de andere meer fruitsmaak; Kies misschien beter voor kwaliteitsvolle producten om zo je resultaat nog beter te maken en met 1 doosje kan je heel veel ice-tea maken.