Ice Berry tea

27-05-2020

Warme temperaturen, veel meer dorst en variatie nodig aan water? Dan heb ik misschien de oplossing voor je. 

Benodigdheden: ( voor een fles van 1 liter ) 

2 koffielepels met een torentje ( goeie volle lepels dus )  van infusie van rode bessen ( ik koos voor de heerlijke Queen Berry van Or Tea), water , fles met beugel of goed sluitende fles ( een kan kan ook maar beugelfles in handiger), rood fruit, muntblaadjes 

Bereidingswijze:

Verwarm je water tot op 80°C ( is wanneer de waterbellen is kleine straaltjes naar boven komen), doe ondertussen de infusie in de fles en overgiet hierna met het warme water. Sluit onmiddellijk af en laat even afkoelen in de keuken en daarna pas in de koelkast ( energie sparen ). 

Na 8 uren is de infusie klaar om er een heerlijke ice tea van te maken. 

Open je fles, je hoort een kleine plof ( lucht ) en daarna dansen de stukjes naar beneden en is je thee klaar om te drinken. Geniet en neem je tijd om even te genieten van de dans van de thee is leuk kijken en even PAUZE 

Vul je glas met besjes - stukjes aardbei en of blaadjes munt, giet de infusie hierin en geniet , geniet van de heerlijke zoete smaak. 

Nog dat tikkeltje specialer maken? Wrijf eens met je blaadje munt rondom de rand van je glas en een heerlijk frisse muntgeur komt naar je toe als je wilt drinken. 

Of wat dacht je van ijsblokjes met dat tikkeltje meer? Vries water in ( mineraalwater is helder na invriezen trouwens ) met stukjes munt in of bes. Of wat dacht je op een beetje van je infusie in te koken tot een sterke vloeistof en dit in te vriezen, zo heb je ijsblokjes met ice tea puur in en dit in een glaasje water heeft je glaasje water niet alleen afkoeling maar ook een smaakje ( gezond en natuurlijk) 

De Queen Berry van Or tea is te koop bij Good Food Shop

https://goodfoodshop.be/queen-berry-100g-tin-canister

Geloof me nooit drink je nog ice tea uit flessen van de gekende merken. Dit is puur - gezond - zonder suiker of zoetstoffen dit is smaak.

Wat denk je hiervan Das Bar Abbeye , maken jullie dit eens voor de Klokkeput girls of met een beetje wodka in voor hen?