illie Billie sauzen

14-10-2018

Je leest het goed Illie Billie sauzen, illie billie is een prachtig lief kevertje die geen suikers mag eten omdat hij  diabetis heeft, zijn vriendjes Keesie Beesie de schattige rups mag geen zuivel eten en ook hun vriendje Maggie mag geen ei eten. Een prachtig verhaal van hoe anders ze allemaal zijn deze schattige lieve diertjes maar toch hoe ze samen feest kunnen vieren aan 1 grote feesttafel met allemaal lekkere dingen op. Ieder vriendje ( en ze zijn met meer of 3 ) heeft zijn voedselallergie maar toch vieren ze samen en kunnen ze allemaal iets eten. Is dit niet het mooie, hoe anders je misschien moet eten je moet hiervoor niet apart eten, je kan wel genieten van de gezelligheid ondanks je bijvoorbeeld geen gluten mag eten. Met enige aanpassing kan je alles. In eenvoudige kindertaal dit duidelijk maken aan de hand van een verjaardagsfeestje, hoe mooi kan een verhaal zijn. 

Dit heel leuke kleuterboek kreeg ook zijn vervolg in de supermarkt. Samen met Verstegen ontwikkelde Jessica Mendels 2 sauzen met alleen van nature aanwezige suikers in. Geen suikervervangers of zoetstoffen alleen maar de aanwezige suikers uit de tomaten en de juiste kruiden en specerijen. En of die dan ook lekker smaakt hoor ik je bijna denken? Eerlijk? Ja, het smaakt zoals goed gerijpte tomaten smaken, de kinderen zijn er dol op want wat is het een mooie tekening van Illie Billie op het flesje en is die saus zo lekker!

Waarom dit op de markt komt? Jessica heeft net als haar oudste dochter diabetis, op een feestje of bij een uitstapje is het soms niet eenvoudig maar waarom? Ben je zo anders omdat je een bepaalde voedselallergie hebt? Met enige informatie vooraf kan je perfect je aanpassen aan heel veel voedselallergie├źn zonder dat er grote veranderingen moeten zijn. 

Deze super sausjes zijn te koop online bij Verstegen maar ook in de Albert Heijn, zo kan je met een gerust hart deze saus met veel minder suiker aan je kinderen geven. 

https://illiebillie.nl/missie/

https://store.verstegen.eu/nl_retail_nl/