Italiaans worstenbroodje

05-04-2019

Iedereen is wel ergens fan van een worstenbroodje. De meeste varianten die je kan kopen zijn jammer genoeg niet altijd even gezond. Dit receptje is een kleine beetje gezonder door een gezondere keuze van vlees te maken en ook een klein beetje groenten te verstoppen en ook een gezond sausje te maken. 

Ingrediënten

300 g kippengehakt, 1 ui, 2 teentjes look, 20 olijven, 1/3 paprika rood en geel, 2 el paneermeel, 1 eierdooier, 20 ml passata, italiiaanse kruiden, 1 el Parmezaanse kaas 1 rol bladerdeeg

sausje:

2 teentjes look, 1 ui, 1/2 fles Elvea passata.

Bereidingswijze

Fruit de ui en de look samen, splits daarna dit geheel in 2 gelijke porties ( 1 saus - 1 vulling ). Voeg bij de gefruite look en ui voor de saus de passata en laat rustig sudderen.  Voeg bij de gefruite look en ui voor de vulling de fijngesneden paprika's. 

Breng ondertussen het gehakt op smaak met de fijngesneden stukjes olijf, Parmezaanse kaas, paneermeel, eierdooier, Itaiiaanse kruiden. Voeg hierna de gestoofde ui, look en paprika bij. 

Breng dit mengels in het midden van het vel bladerdeeg en rol mooi toe ( de zijkanten plooi je een beetje naar binnen ), werk de bovenzijde af met eierdooier die je doreert over het worstenbroodje ( met eierdooier bestrijken om een mooie glans te krijgen). Hierop kan je al extra afwerking supersprouts strooien, sesamzaadjes,....

Bak dit geheel in een voorverwarmde oven van 160 graden gedurende 40 minuten. Mix ondertussen het sausje en breng op smaak. Je kan dit extra pittig maken door er Sriracha aan toe te voegen. 

Geniet van dit Italiaans worstenbroodje.