Italiaanse Vege torentjes met Elvea

03-07-2020

Bouwen, welke kleuter doet dit niet graag? Bouwen met eten is ook een succes dus waarom deze beide niet combineren? Geloof me succes heb je zeker. Ik koos voor een vege wolkenkrabber en het was een plezier, het bouwen en het proeven hierna. Een blijvertje in ons gezin. Wie weet vanaf nu ook bij jullie Italiaanse torentjes in jullie weekmenu. 

Benodigdheden :

1 aubergine, 1/2  groene courgette en 1/2 gele courgette ( ik kies voor 2 kleuren voor de mooie kleuren maar dit moet echt niet ) , 1 potje ricotta, 1 potje Pomo e legumi van Elvea, peper, 1 fles passata rustica , 1 paprika, 1 ui, peper en zout - verse kruiden ( basilicum - peterselie - rozemarijn , olijfolie

Bereidingswijze: 

Start met de groentensaus:

Reinig en versnijd de ui en paprika, stoof deze in een weinig olie. Blus daarna met de passata rustica en breng op smaak met kruiden ( verse, peper en zout ) . Als de groentjes zacht zijn mix even kort deze saus om zo een verborgen saus te maken. 

Ricotta mengsel :

Werk de ricotta op met peper, fijngesnipperde basilicum en peterselie. Zorg dat de ricotta voldoende smaak heeft. 

Reinig en versnijd ondertussen de aubergine en courgette in plakjes van ongeveer 0,8 cm dik. Doe de saus in een ovenschotel en schik hierop sneedje aubergine. Schik hierop de ricotta en leg hierna een sneedje groene courgette op het geheel. Besmeer de courgette met de Pomo e legumi en dek af met een sneedje gele courgette. Besmeer nog royaal met een laagje ricotta en werk af met extra peper en rozemarijn. 

Plaats in een oven voor 40 min op 180 graden Celsius. Ondertussen kan je alle afwas doen, de tafel mooi zetten en uitkijken naar een heerlijke bouwgerecht waar iedereen aan tafel dol op is. Geloof me. 


Italiaanse wolkenkrabber is de hit aan tafel bij ons.