Kerstschotel met kalkoen

08-12-2020

Kerst staat voor kalkoen, kalkoen gevuld in de oven met een farce uniek recept. Zo ken ik het vooral. Maar kinderen willen liefst het vlees alleen, maar het randje is ook niet zo hun idee dus waarom niet een schotel met kalkoen voor hen? 

Benodigdheden voor 4 personen 

4 lapjes kalkoen, 1 potje geitenkaas ( smeerbare variant ) , 4 sneetjes spek , courgette, gele paprika , 1 ui, 2 wortelen, 2 blikken Elvea Cubetti groenten, pasta ( ik koos voor de leukste pasta in het thema Kerst, te koop bij Lidl ) , vetstof, groentebouillon, peper en zout 

Bereidingswijze

Reinig en versnijd de courgette , paprika , ui en wortelen in kleine stukken. Stoof deze in vetstof en overgiet met de Cubetti. Laat rustig sudderen, tip : een lepeltje groentebouillon doet nu wonderen hierin. 

Kook de pasta gaar in een ruime hoeveelheid water. 

Ondertussen besmeer je de kalkoenlapjes met de geitenkaas, daarna omwentel je met een reepje spek en steek je een kleine prikker in ( zo blijven ze samen zonder grote moeite ) . Zijn de kalkoenlapjes te dik dan kan je deze even platter rollen met deegrol ( steek vlees dan eventueel onder stukje vershoudfolie ).

Bak daarna de opgevulde kalkoenlapjes aan iedere kant 3 min in een hete pan. 

Giet de pasta af en meng met de groentesaus, dit gerecht op zich is ook al super lekker. 

Schik de pasta met saus in een ovenschotel en maak hierin kuiltjes voor ieder kalkoenrolletje. Het stokje kan al uit het rolletjes maar mag er zeker blijven inzitten tijdens het verder garen in de oven. 

Plaats de ovenschotel voor 25 min op 180°C , ondertussen kan je even alles opruimen - bijpraten met kids of manlief of gewoon eens niks doen en genieten. 

Je kan het gerecht op voorhand maken maar ook invriezen, zorg dan alleen dat het vlees doorbakken is voor je het gaat invriezen. 

Geniet van deze kidsproof versie van kalkoen voor kerst.