Kerstster met Maredsous kaas

21-12-2020

Het is de tijd van vieren, hoe anders het misschien dit jaar zal zijn of andere jaren toch moeten we dankbaar zijn. Omdat we het kunnen vieren maar ook gewoon het samenzijn met onze kleine bubbel. Dit eenvoudige hapje is meer dan ideaal om de avond goed mee te starten , kidsproof, eenvoudig en toch wel iets moois om op tafel te zetten. 

Benodigdheden 

2 ronde vormen bladerdeeg, 6 schelletjes Maredsous kaas, 1 potje pomo & legumi, 1 ei 

Bereidingswijze 

Leg 1 ronde vorm bladerdeeg open ( laat het boterpapiertje onder liggen ), beleg het volledig met de schelletjes Maredsous kaas en bestrijk daarna 2/4 met de pomo & legumi ( zo heb je stengels met beide en stengels met enkel kaas ) . 

Daarna leg je de andere bladerdeegbodem hierover, nu ga je inkepingen maken doorhen beide lagen bladerdeeg zoals je een taart zou snijden. Maar je blijft telkens 15 cm van het middelpunt. 

Doe dit rond om rond, daarna ga je stukje na stukje rollen. Telkens rol ik eentje links op rollen en die ernaast dan rechts. Zo krijg je een nog mooiere stervorm van het geheel. Om het plukken van de reepjes makkelijker te maken duwde ik in het midden een sterretje uit ( die ik trouwens mee in de oven stak als proevertje :) 

Nu ga je het geheel gaan doreren ( inwrijven ) met een losgeklopt ei. Je plaats deze ster gedurende 20-25 min in een oven van 180 graden ( of iets meer afhankelijk van de sterkte van je oven ). Een goudbruine mooie kleur is het doel. 


De kaas die ik koos van Maredsous was Maredsous light , omwille van het smeuïge karakter

www.maredsouskazen.be/nl/content/sneetjes-maredsousr-light 


Tip : wil je nog een extra sausje? Dan kan je het lege sterretje opvullen met de rest van de Pomo & legumi en zo heb je een leuke dip ster erbij. 

Geniet van de feestdagen, geniet van dit alles .....