Kidsproof Italiaanse vegetarische ovenschotel

13-04-2019

Kinderen zijn dol op ovenschotels, Italiaanse keuken kan je ook altijd mee scoren dus waarom deze niet combineren. Je kan deze vegetarische variant makkelijk ook maken met vlees. Maar bij ons was het vegi dag dus zonder vlees. 

Ovenschotel

Ik zet normaal niet graag schotels of potten op tafel. Maar een mooie ovenschotel krijgt van mij toch wel altijd de eer. Deze ovenschotel van Pure Pascalle Naessens van Serax speelde vandaag de hoofdrol bij dit gerecht. Het voordeel hiervan is dat hij zowel braadslede is als ovenschotel. Je kan dus perfect een gerecht starten op het vuur en daarna afwerken in de oven, denk maar aan een gerecht met vlees. 

Van design - kleur scoorde hij onmiddellijk bij ons en het gebruiksgemak - afwasplezier is ook heel groot. Een meerwaarde voor onze keuken. Ik 

Benodigdheden: 

pastaschelpen of cannelloni , 1 potje ricotta kaas, 2 courgettes, 1 kl curry poeder, 100 ml rijstdrink ( melk of andere plantaardige drink ), tomaat, paprika, wortel, aubergine, selder, prei, ui , passata, look, peper en zout 

Bereidingswijze: 

Reinig en versnijd de groenten, fruit de ui en look samen tot deze glazig zijn. Stoof de tomaat, paprika, wortel, aubergine, selder en prei aan en voeg hierbij de passata toe. Laat dit rustig sudderen op een matig vuur. 

Roerbak ondertussen de courgette, wanneer deze bijna zacht is voeg je curry toe. Laat dit nog even meebakken. Breng hierna de courgette in een maatbeker, vul aan met 1 potjes ricotta en 100 ml rijstdrink. Mix dit geheel en breng op smaak met peper en zout. Vul met dit mengsel de schelpjes  of canneloni en leg deze in de ovenschotel. 

Bij deze stap kan je kiezen. Je kan de groentensaus fijn mixen om zo de kids een beetje om de tuin te leiden of deze gewoon gebruiken om over de gevulde pastaschelpjes te gieten. 

Plaats deze schotel voor  20 min in de oven en de ovenschotel is klaar, je kan de ovenschotel ook nog bestrooien met Parmezaanse kaas voor een extra beetje kaas of je kan het gerecht met de kaas bovenop laten gratineren. 

Geniet van deze kidsproof ovenschotel met schelpjes. Of de cannelloni-schotel