Kidsproof vegetarische burger

01-08-2019

Kinderen en burgers zijn een succes, kinderen en vegetarische burgers zijn een uitdaging, zeker als je ze zelf maakt. Maar uitdagingen aangaan zit in mijn bloed dus.. ik probeerde, zocht en vond ons ultieme burgerrecept. 

Benodigdheden: 

2 el kikkererwten, 2 el kidneybonen, 6 champignons, 1/4 rode paprika , 1 ei, 1 el speltbloem ( gewone bloem mag ook ) 2 el maïs ( gekookt , uit blik is handig ) , peper en zout, snuifje currypoeder

Bereidingswijze :

Mix de kikkererwten, kidneybonen, champignons, rode paprika en ei samen. Spatel hierna een de bloem, maïs bij en breng op smaak met peper zout en currypoeder. 

Bak deze in rijstolie, let op niet onmiddellijk draaien zodat ze stevig geheel blijven. Wij dienden deze op met een briochepistolet , salademix en een homemade guacamole met tomaatjes.

Het recept was bij ons een succes van consistentie ( samenhang ) maar dit kan natuurlijk een beetje afhankelijk zijn van de ingrediënten. Indien het mengsel te lopend is kan je er een lepel extra bloem of paneermeel bijdoen indien te vast een eidooier.