Kidstopper Ovenschotel met gerookte zalm en 3 groenten

23-03-2020

In woelige dagen is het ' snel naar de winkel ' gaan niet zo evident. Het is wat zoeken naar de ingrediënten  -  zoeken naar nieuwe bereidingen maar ook creatief leren zijn binnen je gekende recepten.  Ik had gerookte zalm open staan, ik kom gek als ik weet dat dit zou uitdrogen dus wou ik er deze middag mee aan de slag. Dus koelcel in, denken en kijken. Restje knolselder - courgette - restje broccoli .. even denken en ik had een nieuw iets in me hoofd. 

Benodigdheden voor 4 personen

volkorenpasta, gerookte zalm ( 1/2) pakje is meer dan voldoende , 300 ml melk of plantaardige drink - 1 courgette, 1/2 broccoli ( en de steel gaat in de soep straks ), 1/3 knolselder ( 150 g ongeveer) , curry , peper en zout, groentebouillon, 1 teentje look 

Bereidingswijze:

Reinig en versnijd de groenten. Hou de knolselder apart. Kook de pasta gaar . Fruit ondertussen het geplette teentje look en stoof verder met de courgette en broccoli, neem een klein beetje vocht van de pasta en 1 kl bouillon ( kidsproof maken ;) ) . Laat verder zachtjes sudderen. Stoom of kook ondertussen de knolselder gaar en mix samen met de melk. Kook daarna in op het vuur tot een meer gebonden massa. Breng heel goed op smaak met curry, peper en zout. 

Giet de pasta af, schik in een schotel samen met de gestoofde groentjes, saus en de reepjes gerookte zalm. 

Serveer warm en werk eventueel af met nog een beetje oude kaas. Geloof me heerlijk deze. 

Je kan eindeloos variëren met deze schotel, denk aan met stukjes kabeljauw - garnalen maar ook wortelen of paprika passen perfect bij dit gerecht. Geen fan van knolselder? Dan kan je kiezen voor een bloemkoolsausje of de gekende bechamelsaus. Varieer naar wat je in jullie kasten kunnen vinden en geniet van dit alles.