Crispy avocado

02-06-2018

Heb je soms avocado in huis die niet top is? Bruine vlekjes of niet zacht te krijgen? Dan is dit recept misschien de oplossing voor je.

Benodigdheden : 2 avocado's, 2 eieren , 2 el bloem , 1 el olie, peper en zout, panko , rijstolie om in te bakken


Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd deze in dikke plakken. Haal de avocado door de bloem en verwijder het te veel aan bloem, haal daarna de avocado door het eiwit en de 1 el olie, haal dit hierna uit met een vork zo kan je vermijden dat al het eiwit rond je reepje avocado hangt, Rol daarna de avocado door de panko en druk een beetje aan. 

Bak daarna dit geheel in hete rijstolie en bak aan beide zijden gedurende 3 minuten ( goudgele kleur). 


 Dien op met een pittige dip of serveer in een salade. 

Een voorbeeld van een dipsausje die ik hierbij maak: 

3 el sesamolie - 1 el sushi-azijn - 1 kl sriracha - 1 el sojasaus  kan je nog afwerken met geroosterde sesam - korianderblaadjes - honing ......

( eerlijk kijk ik meestal gewoon in mijn kast en doe ik alles wat samen waar ik zin in heb)