Laagjesschotel met aardappeltjes en Elvea

19-08-2021

De rustige avonden zijn die avonden dat je weet dat je de maaltijd gewoon nog in de oven moet schuiven en je kan genieten. Die bestaan dus echt nog he! Deze schotel is zo eentje die je maakt op voorhand en zo dankbaar is de avond zelf. Heerlijke geuren in huis, zalige smaken aan tafel en weinig afwas en chaos in de keuken deze avond. 

Benodigdheden 

500 g kalfsgehakt, 6 aardappelen , 2 wortelen, 1 rode en 1 gele paprika, 1 ui, 2 teentjes look ( is optioneel maar heerlijk ) , 1 blik cubetti , 1 klein potje tomatenpuree , gemalen kaas ,1 el groentenbouillon 

Bereidingswijze

Schil en versnijd de aardappel in fijne plakjes ( om deze gelijk te hebben van dikte kan je de mandoline gebruiken ), daarna kook je deze voor 5 minuten tot ze halfzacht zijn. Giet ze af en laat even afkoelen. 

Ondertussen kan je de andere groenten reinigen en versnijden en even kort aanstoven in een pannetje. Na het stoven voeg de je de cubetti en tomatenpuree en bouillon toe en laat je even sudderen. 

Bak het gehakt in een bakpannetje met een weinig vetstof ( op zich kan je gehakt ook bakken zonder extra vetstof maar speel je liever op safe ;) dan gebruik je een klein beetje vetstof. 

Neem nu de schotel en ga over tot het schikken. Onderaan het gehakt, hierboven de saus en afwerken met een laagje aardappelen. Werk af met kaas en afbakken voor 30 min in een oven van 180°C. 

Geniet van de rust in de keuken, geniet van het moment aan tafel en geniet van dit alles! 

Dit receptje is in samenwerking met Elvea.