Lekker en mager kalkoenspek van Dindesse

03-10-2018

Trouwe volgers van mij weten dat ik geen grote vleeseter ben. Als ik wel eens vlees eet dan wil ik een goed stuk vlees en toch zeker gezond vlees. Toen ik de kans kreeg om dit spek van kalkoen te testen was ik direct verkocht. Het vetgehalte van kalkoen is veel beter of dit van varkensvlees.  Het bevat slechts 5% vet per 100 g terwijl klassiek spek wel 20% vet bevat. Dus ik was verkocht. Niet dat ik geen vet wil eten maar ik wil wel kiezen uit de juiste vetten voor mijn lichaam. Nu nog testen .... Dindesse verkoopt spekblokjes alsook ontbijtspek. Beide in handige portie en een verpakking die je zelf op een vroege ochtend makkelijk open krijgt ( herkenbaar ;) ).

De eerste kennismaking met Dindesse was voor mij zoals het moest. Puur het spek bakken, zonder extra kruiden en dit op een toast, in een gerecht heb je al snel andere smaken die zich mengen en ik hou wel van pure smaken. Dit spek bakt heel vlot, mooi en snel. De geur in de keuken moet ik jullie er niet bij vertellen denk ik ? Deze test was geslaagd en zeker toen ik dochterlief betrapte van het lepelen van het spek uit het kommetje. 

"Mama ik wil nog van die spekjes" " Die lekkere spekjes mama", Madeleine 2 jaar

Voor mijn 2de test wou ik de gezouten smaak van spek eens proeven en gebruiken als een meerwaarde aan een gerecht door het te gebruiken in een winterse bereiding. Bij de recepten op deze blog kan je dit recept vinden ( macaroni met 3 soorten groenten). Hier gebruikte ik de gerookte zachte smaak als extra aanvulling bij de aardse smaken van de bloemkool. Het was heerlijk. Dochterlief herkende direct de spekjes en zat gretig te vissen doorheen de strikjes pasta naar de spekjes. Missie zeker terug geslaagd. 

Nu heb ik nog 2 doelen om te doen slagen met dit spek. Dus lees binnenkort meer over dit spek en mijn missie op mijn pagina. 

Mijn mening over het spek van Dindesse? Het is een prachtig product voor mensen die houden van de gerookte smaak van vlees zonder al het extra vet die soms aan klassiek spek hangt en zonder de te vette nasmaak. Het is een perfecte aanvulling op een gezonde keuken voor het gezin en een meerwaarde in de supermarkt om het iets gezonder te maken. 

Kijk zeker eens op hun site, altijd leuke acties , recepten en meer info over dit kalkoenspek van Dindesse:  www.bit.ly/tips-dindesse . 

Deze 2 superspekjes zijn te koop in Colruyt, Carrefour Market, Albert Heijn, Spar, Match,.... Ligt in het koelvak bij de vleeswaren.