Lente stoofpotje met Elvea Pomodorini
100% lenteproof, 100% Heerlijkheid dit was mijn doel bij het ontwikkelen van dit eenvoudig eenpansgerechtje. De hemelse unieke smaak van de asperge gaat perfect samen met het zoete van de kerstomaat van Elvea en zo krijg je samen een gerecht waar je mee scoort aan tafel. Geloof me dit gerecht zal nog op tafel komen.


Benodigdheden:
10 stuks groene asperge, 1 prei , 2 wortelen, 4 lente - ui, 100 g erwtjes , 50 g jonge spinazie, 1 blik pomodorini van Elvea , pasta ( ik koos voor volkoren spirelli ) , peper en zout en enkele blaadjes basilicum als afwerking.
Eventueel als afwerking geraspte oude kaas
Bereidingswijze
Reinig en vernijd de groenten . Kook ondertussen de pasta gaar. Stoom heel kort de prei - asperges ( ongeveer 3 min ) en stoof ondertussen in een weinig vetstof de wortel, voeg als laatste de spinazie en erwtjes toe.
Giet de pasta af en giet deze terug in je grote kookpan, meng hieronder de Pomodorini en meng goed. Daarna voeg je groente na groente toe. Breng extra op smaak met peper en zout en werk af met basilicum.
Je kan dit onmiddellijk zo serveren of als je nog dat beetje extra wil kan je geraspte oude kaas bovenop leggen en even onder de grill plaatsen.
Smakelijk met dit eenvoudige lentestoofpotje