Let's talk beans met Bonduelle

15-10-2018

Iedereen die mij - ons al een tijdje volgt weet dat wij gek zijn van het zoeken naar leuke alternatieven voor vlees op de dagen die we vegetarisch eten. Nu heeft Bonduelle sinds kort nog meer leuke kleine handige verpakkingen van bonen. Denk aan de klassieke linzen, kikkererwten, zwarte bonen maar ook aan de rode kidneybonen. Ik voel dat velen van jullie nu al denken, meen je dit echt?  Dan daag ik je uit om deze eens te testen in de recepten waarin ik ze gebruik en geloof me, je zal aangenaam verrast zijn, gek van de smaak en de textuur. Deze bonen zijn super goed uit conserve doordat ze in het blik zijn gestoomd. Zo zit er veel minder vocht in en gaat er ook minder smaak verloren hierdoor.  Meer smaak en bite en meer in het blik, ideaal toch? 

Wij zijn ondertussen deze verpakkingen druk aan het testen van salades tot wraps - warme bereidingen en meer en allemaal zijn ze super van smaak. Ook de kritische kids eten dit heel graag dus Bonduelle kan op hun 2 oren slapen, deze varianten zijn volledig kidsproof. 

Bonen zijn de ideale aanvulling voor een voeding met minder vlees omdat ze heel veel eiwitten bevatten, vitamine B, vezels en mineralen zoals bv ijzer. Hier gebruiken wij vaak bonen als aanvulling en kiezen we bewust niet voor de ongezonde vegetarische alternatieven die de meeste winkels te bieden hebben. 

Bonen roept bij velen gevoelens op van vroeger, rare smaken maar geloof me in de juiste combinatie met de juiste groenten en kruiden bij komen deze super tot hun recht. Linzen kan je perfect combineren met basilicum, koriander of limoen... dit in een pasta - rijst of een quinoa salade zijn top. Het is het durven experimenteren en proberen die deze ingrediĆ«nten hun plaatste geven in het gerecht. 

Het handige aan hun mini packs  is in mijn ogen, niet alleen de kwaliteit van de bonen maar nog meer handig voor in je salade of als extra bij een gerecht. Een groot blik is vaak overschot en geef die dan maar een plaatsje in een gerecht. 

Neem zeker eens een kijkje op de site van Bonduelle om dit gamma te ontdekken. 

https://www.bonduelle.nl/producten 

Dank u wel aan Bonduelle om ons deze kans te geven en al deze toppers te mogen leren kennen.