Maaltijdsalade met Haloumi - zoete aardappel

08-05-2019

Een salade. Iedereen verstaat hier iets anders onder, iedereen heeft zijn of haar lievelingssalade. Maar voor mij kan een salade niet gevarieerd genoeg zijn, eindeloze combinaties maak ik en vandaag deel ik eentje met jullie  die heel geslaagd is.

 

Benodigdheden:

1 zoete aardappel, 1 pakje Haloumi, ruccola, blokje Parmezaanse kaas, couscous, 8 kerstomaatjes , 1/3 komkommer , olijfolie

Bereidingswijze: 

Laat de couscous wellen in olijfolie en bouillon ( zie verpakking want iedere soort heeft zijn bereidingswijze) 

Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van 1.5 cm, leg deze op een bakpapier en smeer ze in met olijfolie en kruiden. Bak deze gedurende 15 min op 180°C. Reinig en versnijd ondertussen de groenten  en schik alles in een kom.  Voeg hierbij de couscous toe. Bak of grill de haloumi kort en breng op smaak met peper en of curry. Schik de haloumi en de zoete aardappel op de salade en werk af met Parmezaanse kaas.. geniet van deze lauw warme salade en heerlijke smaken. 

Een salade is meer dan salade en dressing samen, het is een gerecht - creatie en iets waarin je moet groeien.