Maaltijdsalade met kamut, geitenkaas en munt

12-07-2019

Salades vervelen niet gauw dus een maaltijdsalade staat hier heel vaak op het menu. Vandaag koos ik voor een salade met Kamut. Heel weinig mensen zijn vertrouwd met Kamut. 


Kamut? 

Kamut is een heel oud graan die men biologisch verbouwd. Het is een tarwe die nooit is genetisch gewijzigd en altijd biologisch is verbouwd. Hierdoor is hij rijk aan proteïnen, vezels, zink, fosfor, magnesium,... en bevat ook meer minerelan dan andere tarwe-soorten. Deze tarwe-soort is door ze hoge voedingskwaliteit heel erg geschikt voor sporters, mensen die op zoek zijn naar kwalitatieve voeding en mensen die een actieve levensstijl hebben. 

Benodigdheden:

kamut 100 g, 300 gam water ( verhouding 1/ 3 bij koken kamut) , geitenkaas ( zonder korst ), 1 klein blikje kikkererwten, 6 mini komkommers of 1/4 komkommer, 10 kerstomaatjes, 1 paprika  ( ik koos oranje voor het kleur) , 4 takjes munt, sap van 1/2 limoen, kruidenmix Lemon Time van Mill & Mortar, olijfolie

Bereidingswijze:

Kook de kamut gaar, reken hier op 30-40 minuten. Ondertussen kan je alle groentjes fijn snijden en mengen met het limoensap, olijfolie en kruiden. Meng na het afgieten van de kamut dit alles en werk af met geitenkaas en munt. Geniet van dit gerecht als maaltijdsalade maar je kan deze salade ook perfect  maken als bijgerecht bij een bbq. 

Meer informatie over Kamut kan je vinden via onderstaande link  

https://www.kamut.com/nl 

Dank u @Parlez voor de Kamut