Macaroni met 3 soorten groenten in verstopt ( lactose vrij)

02-10-2018

Mijn ultieme missie? Om kinderen en of volwassen meer groenten te leren eten. Ik zoek, probeer en experimenteer. Ik vind het jammer dat er zo vaak groenten ontbreken bij gerechten en ik wil hierin slagen om overal groenten bij te serveren en als het kan te verstoppen. Dit recept ben ik al een tijdje op aan het bouwen maar nu is het in mijn ogen af. Af om met jullie te delen. 

IngrediĆ«nten: 

Speltpasta of volkorenpasta, 300 ml rijstdrink ( andere plantaardige melk of dierlijke mag ook), margarine 1 el, teffmeel 30 g ( kan je vervangen door welke soort jij liefst gebruikt) , 1/3 bloemkool, 2 x wit van prei, 1 gele courgette, 100 g kalkoenspekjes van Dindesse. 

Bereidingswijze:

Reinig en versnijd de groenten, stoom de prei en bloemkool ( apart ) en stoof de gele courgette aan in een weinig olie.  

Mix de bloemkool en  de courgette  met een weinig rijstdrink tot een dikke saus. 

Kook je spaghetti gaar en maak ondertussen een klassieke bechamelsaus met de kleine wijzigingen ( rijstdrink - teffmeel ). Voeg de gemixte groenten bij de saus en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Je kan ook kiezen voor een beetje curry dit heeft dit ook een heel goede smaak. 

Als we aan macaroni denken , dan denken we altijd aan macaroni met kaas en  ham, nu omdat ik het gerecht met de bloemkool, prei en courgette een meer winters karakter geef dacht ik om dit met spek nog meer smaak te kunnen geven. Het kalkoenspek van Dindesse is een ideale aanvulling voor dit recept en de licht gerookte smaak is heerlijk bij de smaken van bloemkool en prei. Kaas laat ik vallen maar kan je perfect nog aan deze schotel toevoegen. 

Giet de pasta af en meng deze met de saus, de gebakken kalkoenspekjes en de gestoomde prei. Dien warm op of voor een extra beetje smaak, zet even onder de grill. 

Smakelijk van deze verborgen groenteschotel met heel veel gezonde ingrediĆ«nten en extra smaken. 

Mama mag ik nog een bord van die speciale macaroni? Als je dit hoort dan smelt je hart en weet je missie meer dan geslaagd. 

Kijk zeker eens op  www.bit.ly/tips-dindesse  voor het magere kalkoenspek. 

Het Teffmeel kan je kopen op www.denotenshop.be