Macaroni met ham - asperges - courgette

Macaroni in ham en kaas, ieders favoriet denk ik heel vaak. Hier scoor je gewoon mee. Maar wat dacht je om deze eens echt een seizoenspasta te maken met asperges? Het sausje zit ook vol van groentjes dus macaroni was nog nooit zo veelzijdig als nu. 


Benodigdheden:

4 sneden ham, pasta ( ik koos voor volkoren pasta ), 6 asperges, 1/2 courgette, 1 pastinaak , 100 g witte kool , 250 ml halfvolle melk, 1 kl groentebouillon,  peper en vetstof 

Bereidingswijze: 

Kook de pasta gaar.

Reinig en versnijd de groenten. Stoom de geschilde asperges en stoom in een andere schaal de pastinaak en witte kool. 

Stoof de courgette aan in een weinig vetstof en voeg hierbij de asperges die je in stukken hebt gesneden. 

Blend de witte kool - pastinaak - melk - groentebouillon tot een fijne massa en verwarm nog even. Indien te dik voeg je nog een beetje melk toe. Breng goed op smaak. 

Meng nu de saus - pasta - reepjes ham - gestoofde asperge en courgette samen en dien op. Je kan deze schotel ook in de oven nog plaatsen maar dan dek je deze beter af om zo de heerlijke asperges te beschermen. 

Geniet van deze schotel van het seizoen.