Mango kaastaart

21-03-2021

De lente komt eraan, we zien de zon al meer maar vooral de dagen zijn terug wat langer. Hoe zalig is dit na deze bijzonder winter. Deze taart is ideaal voor dit seizoen en door de keuze voor diepvriesfruit ben je in feite zelf niet afhankelijk van het seizoen en blijf je dus ook super betaalbaar. 

Benodigdheden 

voor de bodem: 200 g maria koekjes, 120 g boter of margarine gesmolten

voor de vulling : 6 gelatine blaadjes, 700 g magere platte kaas, 6 el suiker 4 el vanillesuiker , 10 cl mangosap, 20 cl volle room 

Voor de afwerking : 2 gelatine blaadjes, 20 cl mangosap 

Bereiding 

Zet de gelatine blaadjes in de week in koud water, let op leg de blaadjes voor de vulling en de afwerking niet samen in het water. De blaadjes voor de afwerking wacht je nog mee tot het einde. 

Blend de koekjes tot een fijne kruimel en overgiet met de gesmolten vetstof. Druk goed aan in de bakvorm ( die je eventueel kan bekleden met bakpapier)  en laat deze afkoelen of even in de diepvries .

Ondertussen zet je het mango sap op het vuur en laat je dit rustig verwarmen. Roer ondertussen de platte kaas met de suiker en vanillesuiker tot een mooi geheel. 

Los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op in het mangosap en meng goed tot deze opgelost zijn in het geheel. Meng alles nu onder het kaasmengsel, laat dit afkoelen. 

Ondertussen ga je de room stijf kloppen en spatel je deze door de kaasmassa. Meng alles goed en overgiet dan de koekjesbodem hiermee. Zet in de koeling voor minstens 3-4 uur. 

Als laatste ( en ook na enkele uren opstijven pas ) verwarm je opnieuw gedeelte mangosap ( afwerking ) en los je hierin de geweekte gelatineblaadjes op. Meng terug de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in het mangosap en overgiet met dit mengsel de taart, laat even opstijven en de taart is klaar om van te gaan proeven. 

Wees gerust deze taart kan je op tafel toveren en iedereen zal heel blij zijn met een stukje taart. 

Ik koos voor dit recept voor de platte kaas en de room van Campina. #samenwerking