Mickey Mouse boterhamdoos Funhouse 

13-02-2022

Een leuke boterhamdoos maken is 1 iets, samen een lekkere boterhamdoos maken is een groot succes. De Mickey fan zal niet alleen super fier zijn op zijn of haar resultaten maar ook nog eens meer dan enthousiast om dit te gaan proeven en hier draait het toch om he... Dus wie is er klaar om samen aan de slag te gaan? Of nog liever een Mickey lunchpakket te winnen? 
Nu is er vanaf morgen, 14 februari een 2de seizoen  op tv van Mickey Mouse Funhouse . Dit iedere week dag op Disney tv om 8.30u . 

De dag kan zeker niet meer stuk met dit nieuwe seizoen en de leukste boterhamdoos samen.

Ingrediënten

- Brood (bruin - volkoren ) , gesneden en ongesneden is ook altijd leuk

- enkele rijst- of maïswafels

- beleg, wij kozen voor kippenwit maar dit kan ook ham - jonge kaas ....

- 3 eitjes 

- scheutje melk 

- klontje boter 

- 1 wortel / 1 komkommer / 1 rode paprika 

- 2 kl tomatenpurree 

- hummus : 150 g kikkererwten - 1/2 citroen - 1.5 el tahin ( sesampasta en beetje de lijm in deze heerlijke hummus ) - 1.5el water - 1 kl olijfolie  

- 1 potje yoghurt natuur ( klein potje ) mag ook magere kaas. 

- 1 zoete appel 


Bereidingswijze 

Ga aan de slag met de maïs- of rijstwafel en prik met de vorm naar keuze heel zachtjes de vorm uit. Daarna kies je een andere vorm en prik je het uit in het brood en de kleine stempel gebruik je voor de botrham als venstertje naar het beleg. Hoe leuk ;) 

Schraap de wortel en versnijd in lange frietjes net als bij de rode paprika. Ik kies voor rode paprika omdat deze van smaak het zachtste is en dus de favoriet van onze kids. 

Prik met een ronde vorm stukjes uit de komkommer als oortjes voor onze Mickey. Laat je fantasie werken en je zal prachtige creaties toveren in de keuken. 

Breek de eitjes met een mes boven een kommetje, meng deze tot 1 geheel en voeg een scheutje melk toe. Meng nog eens goed alles door en verwarm met wat vestof in een bakpannetje. Giet het eimengsel in de pan en laat zachtjes bakken tot je een mooie omelet hebt. Hierna laat je deze even afkoelen. 

Voor de hummus doet de keukenrobbot de magic, breng alles samen in de blender en meng tot een mooi geheel.  Om de hummus nog meer te pimpen voegen we extra tomatenpurree aan toe. Eerlijk zo is deze echt kidsproof en super van kleurtje toch ook? 

Prik nu met de gelijke vorm of de rijstwafel vormpjes uit de omelet en beleg de rijstwafel met het omeletje. Hoe leuk is dit? 

Beleg de boterham met je beleg en zorg dat je venstertje verklapt wat het beleg is... Zo zie je in 1 oogopslag het beleg van de dag. 

Breng de yoghurt in de boterhamdoos en pimp deze met platte plakjes zoete appel , snijd de appel in plakken en prik deze uit met een leuk vormpje Door het zuur van de yoghurt kan de appel goed bewaren en is de yoghurt ook zoeter. 

Schik alles in de box en doe een vreugde dansje want yes! Wat een mooie boterhamdoos hebben jullie samen gemaakt! Wees trots op jezelf. 


Maar wat doen wij met de restjes van alles? 

             Ogggg hier heb ik ook wat tips voor. Lees je even mee? 

- paprika - wortel , samen met een uitje maak je een heerlijk soepje van ( en de tomatenpurree maakt hier dan een super soepje van)

- de randjes van het brood, die bakken we in een pannetje met een klein beetje olie en kruiden als de leukste korstjes voor in onze soep. Of wist je dat je met  oud droog brood  in 1,2,3 paneermeel kan maken? 

- de appels gaat hier meestal sneller in de mond dan je een ander doel kan bedenken maar een slaatje is ook altijd heerlijk met stukjes appel in 

- de komkommer dek ik af en die gaat zo enkele dagen mee als snelle hap, onderdeel van hun fruitdoosje of voor bij de apero. 

- de hummus kan je in een mooi afgesloten potje enkele dagen bewaren en wie weet is die zo lekker dat je die onmiddeljik gaat opdippen met de randjes van het brood - komkommer- wortel of paprika? 


Deze lunchbox is een samenwerking met Disney Junior 

Je kan deelnemen via Instagram om een eigen ' Disney'lunchset te winnen. 


Waag zeker je kans, wij kijken alvast uit naar jullie creaties maar ook naar de nieuwe afleveringen van Mickey Mouse Clubhouse