Mijn powermaaltijd in een mamasgezondetips jasje

19-05-2021

Pleegzorg Vlaanderen kwam even geleden naar mij toe met de vraag of ik het ultieme powerfood gerecht van een pleegkind wou omzetten naar een echte eetbare versie. Iedere cel in mijn lichaam wist het onmiddellijk: heel zeker wou ik dit doen! Het leek me zelfs heel spannend om dit te kunnen doen. Eerst twijfelde ik even of het mij wel zou lukken, maar bij het zien van de tekening wist ik het al snel, dit kan ik zeker omzetten naar iets heel lekkers en voedzaam


Een hamburger met frietjes en een glas kinderchampagne! Deze leuke tekening heeft Aziz (schuilnaam) gemaakt. Hij is 11 jaar en houdt van voetballen en naar de Chiro gaan. Hij woont voltijds bij een pleeggezin, samen met zijn zus. Aziz was heel fier dat zijn tekening gekozen was en heeft het meteen aan zijn juf verteld. Aziz, ik hoop dat je mijn eetbare versie ook goed vindt 

Om dit gerecht op tafel te zetten, ga ik samen met mijn kids aan de slag. We maken het gehakt zelf, we maken ovenfrietjes en een heerlijk sausje met yoghurt. Wij koken heel veel samen omdat ik voel dat dit echt een moment is tussen ons. Een moment samen zonder gsm, laptop of telefoontjes van klanten. Gewoon wij en de gezelligheid van ons gezin.

Receptje van het heerlijke sausje :

4 el volle yoghurt / 1 el mayonaise / 1/4 appel in kleine stukjes / fijne kruiden ( ik koos voor peterselie ), peper en zout. Geloof me De combinatie die de heerlijke homemade burger nog beter maakt. 

En die gezelligheid, dat is ook een specialiteit van pleeggezinnen. Wist je dat er meer dan 6.000 pleeggezinnen zijn in Vlaanderen? Zij zorgen dat pleegkinderen en pleeggasten (volwassenen met een beperking) genoeg power krijgen om stevig in hun schoenen te staan en de wereld te ontdekken. Soms blijven pleegkinderen of pleeggasten heel lang bij hun pleeggezin wonen, maar soms is dat maar voor een paar weken of in het weekend of de vakantie. Dat komt omdat de mensen van Pleegzorg altijd op zoek gaan naar de beste oplossing.

Voor deze uitdaging van Pleegzorg Vlaanderen wou ik als mama nog meer vanuit mijn hart werken en samen met de kids aan de slag gaan. Het sausje hebben we ook samen bedacht en ze zijn super fier op hun smaken!

Voel je ook ergens die interesse om een kind of volwassene met een beperking een warme (t)huis te bieden of even te zorgen voor een adempauze voor de ouders of kinderen?

Neem dan zeker eens een kijkje op de site van Pleegzorg Vlaanderen. Want voor alle verschillende kinderen en volwassenen zoeken ze allemaal verschillende pleeggezinnen.

Wist je trouwens dat ik niet de enige foodie ben die uitdaging van Pleegzorg is aangegaan? Bekijk de creaties van de andere foodies op www.pleegzorgvlaanderen.be/pleegzorgpowerfood!