Mocktails maken met Sodastream

15-05-2019

Dat voldoende drinken een stokpaardje is van mij dat weten jullie al. Dat voldoende gezond drinken een punt is binnen ons gezin is ook al bekend denk ik. Maar onze kids mogen ook eens een " extraatje" . Wij proberen hen te leren dat je ook eens een iets ongezonder drankje kan drinken maar je er dan extra van moet genieten.

 

 Maar deze flavors van Sodastream zijn net een beetje gezonder dan de limonade uit de winkel. 50% is van natuurlijk vruchtensap en dus kan ik hier al meer  vrede mee nemen. 

 

#meiplasticvrij

Wat het nieuwe is met deze flavors is dat ze verpakt zitten in glazen flessen. Dank u hiervoor, plastic beperken maken wij echt wel werk van. Daarmee ook de keuze om een jaar geleden een Sodastream te kopen. Gedaan met plastic of al het werk met de bakken water. Ik ben helemaal geen lui type maar als je meer dan 1.5 l drinkt alleen per dag kan je al snel  tellen hoeveel water ik iedere week mocht bijhalen. 

 

Mocktailparty in the garden

Vandaag gingen we aan de slag met deze nieuwe Sodastream en de bijhorende 4 flavors. Wolraad ontpopte zich tot een meester in het maken van mocktails en leerde zijn zus alles. Het was zalig om te zien maar voor mij ook zo duidelijke hoe eenvoudig Sodastream is en ook gewoon hoe handig. Kraantjeswater dat extra beetje geven en zo werken aan duurzaamheid. Ideaal in mijn ogen. 

De kids kozen al snel elk hun eigen flavor en pimpten het glas nog extra met aardbeien en druifjes... Leuk om hen bezig te zien en nog beter om hen te zien genieten van hun eigen gemaakte drankje. Door het gebruik van het bamboe rietje maakten we van deze mocktailparty een duurzaam feestje en vooral een heel lekker feestje. 

Meer info over deze 4 toppers van flavors kan je hieronder vinden via deze link. 

www.socialsecurity.be/site