Mosselen op Thaïse wijze

27-07-2019

Met mosselen kan ik altijd scoren bij ons gezin. Ik probeer dit regelmatig op het menu te zetten, zeker de Thaïse mosselen zijn hier bij ons wel een favoriet. Of ik dan 2 aparte versies maak? Soms maak ik inderdaad wel 2 porties , maar ik start meestal met alles in 1 pot en enkele minuutjes later schep ik de hoeveelheid voor ons eruit en werk ik dit verder af naar de Thaïse variant, alhoewel de kids ook wel fan zijn hiervan als het niet te pikant is. 

Benodigdheden:

1.5 kg mosselen , 1 prei , 2 wortelen, 2 takjes selder, 1/2 courgette, 1 tomaat in kleine stukjes , 1/3 komkommer, enkele takjes koriander, 1/2 brikje kokosmelk, 1/2 brikje rijstvariant voor room, umami pasta ( kan je ook vervangen door groentenbouillonblokje maar zal net net hetzelfde zijn) , 1 kl gele curry pasta

Bereidingswijze: 

Snij de groenten in de vorm die je zelf verkiest, hier eten wij alle groentjes mee op dus kiezen we voor leuke vorm. Reinig de mosselen heel goed. 

Stoof de selder, wortel en prei en stoof hierna de mosselen in, plaats onder een gesloten deksel. Na 4 minuten voeg je de tomaat, helft van de koriander , 1 kl umamipasta, kokosmelk , rijstvariant voor room en gele currypasta toe. Werk af met de rest van de koriander, komkommer en eventueel peper en zout.