Mugcake

10-04-2018

Wij beginnen de dag meestal met havermout. Dit vult heel goed, is lekker en geeft je die extra warmte in de koude morgen. Nu eten wij de havermout zonder suiker, kaneel wel altijd een beetje of vers fruit. Als variatie maak ik soms eens een mugcake van havermout. Een havermouttaartje die in enkele minuten klaar is met allemaal ingrediënten die je thuis zeker hebt. 

  • 1 ei
  • 3 el havermout
  • 1 kleine banaan
  • Cacao nibs (of goji bessen, noten of wat jij of de kinds lekker vinden)
  • honing kan eventueel als je het zoeter wil

Meng alle ingrediënten in je kommetje ( kies hier al voor een kommetje die geschikt is voor in de microgolfoven. Als alles goed gemengd is zet je het 1.5 tot 2 minuutjes in de microgolfoven op 900 Watt. 

Omdraaien op je bordje, versieren met fruit of wat je wil en klaar!

Havermout is zo interessant om in de ochtend te eten omdat het de suikerpiek zoals je bij brood - cornflakes  krijgt niet ervaart. Het zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel en is dus echt wel een meerwaarde om je dag krachtig te starten. Je hebt langer een voldaan gevoel na het eten van havermout en dat zorgt net voor het niet grijpen naar ongezonde snacks.