Omdat je als mama er ook mag zijn

30-03-2020

Omdat je als mama nog steeds jezelf bent

Ik ben zoals jullie wel weten een fiere mama van 2 kids. Als 6 jaar staat mijn leven grotendeels in teken van hen, ik ben een echte moederkloek ook al durf ik eens echt blij zijn met 5 minuten voor mezelf.. Maar dit is normaal toch?

Mijn grootste vrees toen ik zwanger werd van Wolraad was hoe zal ik erna uitzien, tijdens mijn hele zwangerschap deed ik alles om er piekfijn te blijven uitzien, want die 16 kg extra wegsteken ging nu wel niet maar je kan er wel goed uitzien. Al snel na de bevalling had ik door dat ik misschien niet meer hetzelfde lichaam ging hebben als voor de zwangerschap ook al waren de kilo's weg. Mijn zwangerschap van Madeleine was eentje van iets meer opletten op mijn voeding en ik kwam ook maar 7 kg aan ongeveer. Ik was zo een fier type dat mijn toiletzak groot was in mijn koffer voor het ziekenhuis, mijn geplande keizersnede was een godsgeschenk voor mijn haar maar was dit allemaal nodig dachten velen?

Voor mij wel ja, hoe hard ik ook uitkeek naar mijn dochter, hoe compleet ik mij ook voelde als mama van 2 gezonde wonderen hoe hard ik ook uitkeek naar terug mezelf zijn. Versta me niet verkeerd die veranderingen aan mijn lichaam na 2 zwangerschappen neem ik er graag bij, het blijven grote litteken van de keizersnedes is getuige van dit alles ..... en toch ben ik trots, blijf ik trots.

Als mama de eerste keer naar het zwembad gaan was voor mij stress, gelukkig was de eerste keer enkel mijn man en ik met zoonlief. Maar waarom voelde ik dit? Ik mocht trots zijn op mijn lichaam als jonge mama, ik mag fier zijn op mijn prachtgezin... dus waarom onzeker zijn? Velen zeggen dat mijn lichaamsgewicht me zelfzeker moet maken maar is dit zo? Is het omdat je slank bent dat je zelfzeker bent?

Sporten blijft een droom voor mij, dus naar het zwembad met de kinderen zie ik als extra tijd voor mijn lichaam - beetje sporten met 2 kleuters en vooral genieten van de tijd samen.

Al snel maak je als mama dan keuzes naar je comfort - goed gevoel en kies je voor een mooie bikini in plaats van de fancy modellen - gaan zwemmen doe je in een mooi badpak waarin je je goed voelt zonder te moeten denken zit alles goed.  https://www.hunkemoller.nl/badmode/badpakken 

Want waarom zou een mooi badpak niet mooi zijn? De tijd van de bakpakken waar wij als kind mee gingen zwemmen is al lang voorbij. Een badpak kreeg het comfort van lingerie - fijne lijnen die je zelfzekerder gaan doen voelen en gewoon goed zitten.

Ik koos dit badpak omdat de lijnen zo verfijnd zijn, er versteviging is op de plaatsen dat dit al eens welkom is en ook het mooi is. Eenvoudig stijlvol klassiek, de omschrijving van mijn persoonlijke stijl.

Dus toen ik de vraag kreeg om mee te doen rond een campagne van je goed voelen in je vel van Hunkemuller moest ik geen seconde denken. Moet iedere vrouw ongeacht je leeftijd - aantal kids - figuur zich niet goed voelen in haar vel.

Mijn idee samen met hen was een vertaling van wat ik nu naar jullie toe schrijf, mijn eerlijke idee van mijn lichaam - trots en gewoon het gelukkig zijn met wie je bent en er zorg voor draagt.

Want geluk zit niet verpakt in een maatje 36, geluk zit verpakt in wie je bent, wie je wil zijn en wie je bent voor anderen.

Meer info en de heel leuke keuze aan badpakkan kan je vinden via deze link.

https://www.hunkemoller.nl/badmode/badpakken