Ontbijt met pain des fleurs en fruit

10-10-2020

Iedere maaltijd mag een feest zijn, iedere maaltijd eten wij ook met onze ogen. Onze kleine schatten zijn hier het voorbeeld van. Frisse kleurtjes springen in het oog, frisse tinten fonkelen in hun ogen. Dus of het een succes is als je met fruit een ontbijtje maakt? 

Benodigdheden 

enkele crackers van pain des fleurs, homemade compote  van appel - abrikoos ( zie recept hieronder )  , 1 mandarijntje, 1 appel , enkele besjes, kaneel 

Bereidingswijze

Homemade compote van appel en abrikoos 

  • 0,5 kg boskoop 
  • 200 gr gedroogde abrikozen, geweld (1 uur) en hierna laten uitlekken in kleine stukjes snijden
  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van 1 citroen
  • 10-15 gram suiker ( 1 el ) 

Was de appel en snijd in stukjes  en doe ze in een stoofpannetje . Laat deze stoven, voeg daarna de abrikozenstukjes toe en laat even samen stoven. Pers de sinaasappel en de citroen en voeg het sap toe aan de kookpot. Voeg hierna de suiker toe en breng aan de kook. Ca. 10 minuten zachtjes laten koken en regelmatig roeren. De compote is klaar voor op een toast, bij een gerechtje of een hapje te serveren. 


Beleggen van de cracker 

Beleg de cracker royaal met de compote en versier hierna naar een leuk gezichtje - diertje -... met stukjes fruit. 

Ik kies hier voor de crackers van pain des fleurs omdat deze een verantwoorde gezonde keuze zijn, meerwaarde voor velen dat ze glutenvrij - vegan en bio zijn. Ze hebben een mooi assortiment aan crackers dus echt wel de moeite om eens te kopen . 

https://www.lepaindesfleurs.fr